Ytliga Kärl - Hudkliniken Kliniké i Stockholm
Boka

Ytliga Kärl

Många människor besväras av ytliga blodkärl både på kroppen och i ansiktet.
Kärlbristningar är små ytliga vener nära hudytan. Vanligtvis är de mindre än en mm i omkrets och med röd eller blåaktig färg. De små kärlen finns främst i ansiktet eller på benen, men kan även förekomma på andra områden av kroppen.

De ytliga små kärlen på benen orsakar ingen förhöjning av huden vilket särskiljer ytliga blodkärl från åderbrock. Genom dess ytliga placering påverkar dessutom inte kärlbristningar blodcirkulationen vilket inte ger något medicinskt besvär eller hälsorisk utan är egentligen endast kosmetiskt missprydande.

MED VILKA METODER KAN VI BEHANDLA YTLIGA KÄRL?

  • ND:YAG- Spindelvener på benen
  • SKLEROTERAPI -spindelvener på benen
  • IPL – kärl kring näsvingar och/eller haka, kinder

VILKEN BEHANDLING ÄR LÄMPAD FÖR MIG?

Vilken behandlingsmetod som är bäst lämpad för just dig avgörs på konsultation utifrån var dina kärl är placerade och vilken utbredning. 

VAD MAN FÖRVÄNTAS MED BEHANDLING?

Att behandla ytliga blodkärl med laser, IPL eller skleroterapi är en relativt snabb och effektiv behandlingsmetod som inte är så smärtsam. 

Efter behandlingen kan du uppleva viss rodnad, svullnad och klåda. Inom de närmaste veckorna kommer venerna gradvis att ljusna och bli mindre synliga. Flera behandlingstillfällen kan krävas för bra resultat.

Huden bör inte exponeras för sol under läkningsprocessen samt några månader därefter för att undvika hyperpigmentering. Om vistelse i sol täck hudområdet med hudvänligt förband eller smörj in hudområdet med SPF 50.

© 2023 Klinike AB Swedish webdesign by TopBorn