Boka tid

Fillers

När vi åldras gör gravitationen att huden i ansiktet börjar dra sig neråt och hänga. Det kan få oss att se tröttare ut än vad vi känner oss. En injektionsbehandling med fillers föryngrar huden genom att addera volym, förbättra ansiktets konturer och fylla ut rynkor. Vi strävar alltid efter naturliga resultat där fokus är att förbättra ditt utseende istället för att förändra. Vi utför fillers i Stockholm, på Södermalm i vackra fräscha lokaler.

Juvéderm

Fillers används för estetiska behandlingar för att subtilt forma ansiktet som du vill ha det. Vi arbetar med Juvéderm som är en väldokumenterad fillersprodukt som är godkänd av FDA och baserad på Hyaluronsyra (ett ämne som finns naturligt i kroppen).

Med åldern sker en gradvis minskning av mängden hyaluronsyra i huden som gör att huden förlorar sin elastisitet. Hyaluronsyra är viktig för transporten av näringsämnen och för regleringen av hudens fuktbalans. När vi injicerar en filler för att jämna ut rynkor och fåror, ingår då en naturlig komponent. Huden jämnas ut och blir mer motståndskraftig vilket ger ett fräschare, jämnare och vitalare utseende. Gelen som injeceras innehåller också lokalbedövningsmedlet lidokain, som gör att behandlingen blir behagligare. Vanliga behandlingsområden med fillers från Juvéderm är läppförstoring, fillers i kinder och kindben, under ögonen samt förstärkning av haka och käklinje. Se mer av våra fina resultat i vårt Galleri:

Resultat – Fillers

Du kan se resultatet direkt efter behandlingen, men den fulla effekten kommer att träda i kraft från veckan efter när produkten är integrerad med den omgivande vävnaden. En förfining av behandlingen efter några veckor rekommenderas vilket kan optimera resultatet.

Hur länge resultatet håller sig beror till stor del på vilket område som injeceras samt vilken produkt som används men vanligen håller resultatet i upp till ett år. Den genomsnittliga hållbarheten av läppbehandlingar är kortare än för behandlingar av andra områden. Detta beror på att vaskulariseringen och aktiviteten i läppområdet. En återbehandling kan krävas efter den första injektionen för att optimera resultaten och för att effekten ska kvarstå så länge som möjligt. Boka konsultation här

Inför en behandling

Innan behandling påbörjas är du välkommen till oss på en konsultation. Under konsultationen tittar vi på möjligheterna att behandla dig med fillers och du får information om hur behandlingen går till och vilket priset blir för just din behandling. Vi är noga med att poängtera att vi arbetar med fillers för att förstärka dina ansiktsdrag, inte förändra. Du får under konsultationen också möjlighet att ta upp de förväntningar och farhågor du har inför behandlingen samt ställa eventuella frågor som finns. Om du äter läkemedel eller har någon bakomliggande sjukdom är det bra att informera oss om det på konsultationen. Det kan ibland påverka behandlingsmöjligheterna och behandlingsresultatet. Under tiden man är gravid eller ammar utför vi inga behandlingar.

Hur en behandling går till

  • Konsultation genomförs
  • Behandlande sjuksköterska föreslår vilken variant av fillers som passar dina behov.
  • Huden inspekteras och desinficeras före injektionen påbörjas
  • Fillers injiceras under huden med en tunn nål på önskade behandlingsområden
  • Huden inspekteras och kontrolleras av behandlande sjuksköterska
  • Efter avslutad behandling är man välkommen att sitta ned på kliniken en stund

Svar på vanliga frågor

En injektionsbehandling på Kliniké strävar efter att framhäva din naturliga skönhet med resultat som är diskreta.

Den som utför behandlingar med fillers på Kliniké måste antingen vara sjuksköterska eller läkare.

Under 12 timmar efter behandlingen skall du undvika överdrivet minspel, dricka alkohol och använda make-up. Under 2 veckor efter behandlingen ska du försöka att undvika extrem exponering i solen, UV-ljus, minusgrader och bastubad. Det är rekommenderat att undvika ansträngande aktiviteter eller träning och att massera det behandlande området i upp till 24 timmar efter behandlingen.

Försök att sova med huvudet högt och att undvika att sova på det injicerade områdena en till två dagar efter behandlingen. Omedelbart efter behandlingen, kan det finnas en lätt rodnad, svullnad, ömhet och/eller klåda i det behandlade området. Det är en normal följd av injektionen. Obehaget är tillfälligt och försvinner i allmänhet inom 1-2 dagar. Den första svullnad efter läppbehandling kan pågå lite längre.

Eftersom en nål används är det sannolikt att det kommer blöda lite från injektionsstället. Slutresultatet framträder efter ca en vecka då svullnad och blåmärken har avtagit. Efter ytterligare 2-3 veckor då fillers har integrerat med kroppens egen vävnad uppnås slutgiltigt resultat.

Återhämtningstiden är kort och resultatet håller vanligtvis upp till ett år. Tiden varierar beroende på hudens tillstånd, behandlat område, produktmängd som injiceras, injektionstekniken och livsfaktorer som solning och rökning.

Risken för allergiska reaktioner eller överkänslighet är mycket liten, eftersom produkterna är tillverkade utan användning av animaliska proteiner.

Allvarliga och sällsynta biverkningar som kan uppträda är; missfärgningar eller fläckar på injektionsstället, nekros, abscesser, granulom och knutor. Om någon av de biverkningarna kvarstår i mer än en vecka eller om andra biverkningar utvecklas ska du informera din behandlare så snart som möjligt så att bästa behandling kan förordas.

© 2021 Klinike AB Swedish webdesign by TopBorn