08-410 22 800
Presentkort info@klinike.se
Boka tid

Botox

BOTOX eller Vistabel (som det heter i estetiska sammanhang) är ett godkänt läkemedel, baserat på proteinsubstansen är botulinumtoxin typ A. Botulinumtoxin förhindrar frigörandet av signalsubstanser mellan nerv och muskel, vilket orsakar en avslappning av muskeln. Botulinumtoxinet används med fördel på rynkor som uppstått tillföljd av muskelsammandragningar i huden.

Efter injektionen av botulinumtoxin är de muskler som drar ihop huden, till exempel i pannan eller runt ögonen, oförmögen att dra ihop sig och huden slätas således ut.

Botoxbehandling är en behandling för att minska uppkomsten av de dynamiska rynkorna i ansiktet. Det vill säga, rynkorna som orsakas av sammandragningar av ansiktsmusklerna vilka tenderar att bli tydligare med åldern och bli fullt synliga även när ansiktet vilar.

Botox är alltid det föredragna valet för behandling av rynkor i den övre delen av ansiktet. Här kan du jämna ut rynkor i pannan linjen, oros rynkor eller kråksparkar. Det är också möjligt att göra ett diskret ögonbryns lyft med Botox. I den nedre delen av ansiktet kan Botox användas för att släta ut rynkor runt munnen orsakade av rökning eller dra ledsen mun uppåt.

Effekten av Botox sker efter 3-12 dagar och försvinner efter tre till sex månader. Resultatet skall se naturligt ut och inte begränsa dina gester och dina ansiktsuttryck.

Om effekten är otillräcklig eller om du hittar resultatet asymmetrisk, kan vi göra en ‘touch-up’ behandling efter ca 2 veckor. Detta ingår i priset.

Inför en behandling

Innan behandling påbörjas är Du välkommen till oss på en konsultation. Under konsultationen tittar vi på möjligheterna behandla dig med botox och du får information om hur behandlingen går till och vilket priset blir för just din behandling. Du får under konsultationen också möjlighet att ta upp de förväntningar och farhågor Du har inför behandlingen samt ställa eventuella frågor som finns. Om Du äter läkemedel eller har någon bakomliggande sjukdom är det bra att informera oss om det på konsultationen. Det kan ibland påverka behandlingsmöjligheterna och behandlingsresultatet. Under tiden man är gravid eller ammar utför vi inga behandlingar.

Hur en behandling går till

  • Konsultation genomförs
  • Behandlande sjuksköterska föreslår placering av botox utifrån dina önskemål av resultat
  • Huden inspekteras och desinficeras före injektionen påbörjas
  • Små mängder av botulinumtoxin injeceras i de ansiktsmuskler som är utvalda
  • Huden inspekteras och kontrolleras behandlande sjuksköterska
  • Efter avslutad behandling är man välkommen att sitta ned på kliniken en stund

Svar på vanliga frågor

Effekten av behandlingen ses först efter 3-12 dagar och varar i genomsnitt 3-4 månader. Tiden varierar beroende på hudens tillstånd, behandlat område, hur stor produktmängd som injicerats, injektionsteknik och livsfaktorer såsom solning och rökning. Känslan av beröring i det behandlade området bibehålls oförändrad. Det är möjligt att kombinera behandling med botulinumtoxin med icke-permanenta fillers, laser eller andra hudföryngring behandlingar. Botulinumtoxin injeceras i huden och med en tunn nål vilket medför risk för liten blödning vid instickstället. Vid alla typer av injektioner kan själva sticket ge smärta och brännande eller stickande känsla, svullnad och/eller blåmärken.