Emsella

Emsella är den världsunika metoden för att hjälpa patienter med urininkontinens, bäckenbottenproblem efter förlossning och/eller nedsatt intim tillfredsställelse. 

Emsella är en revolutionerande icke-kirurgisk bäckenbottenbehandling med betydande fördelar för både män och kvinnor. Den använder fokuserad HIFEM-energi för att stärka hela bäckenbottenmuskulaturen.

Emsella är en smärtfri behandling för att behandla urininkontinens och förstärka sexuell njutning. Oavsett om du har urinläckage, oförmåga att upprätthålla erektion eller för tidig utlösning, kan Emsella vara lösningen du har väntat på.

Innan behandling påbörjas är Du välkommen till oss på en kostnadsfri konsultation, dock inget krav. Under konsultationen tittar vi på möjligheterna att behandla dig och du får information om hur behandlingen går till. Du får då också möjlighet att ta upp de förväntningar och farhågor Du har med behandlingen samt ställa eventuella frågor och funderingar som finns. Om du äter läkemedel eller har någon bakomliggande sjukdom är det bra att informera oss om det på konsultationen. Det kan ibland påverka behandlingsmöjligheterna och behandlingsresultatet. Under tiden man är gravid eller ammar utför vi inga behandlingar.

Innan behandling påbörjas får du som kund fylla i ett ”Informerat samtycke”. Under en behandling sitter du FULLT PÅKLÄDD i Emsella-stolen. Det är vanligt att känna en stickande och pirrande känsla. Det beror på att EMSELLA använder elektromagnetisk energi för att leverera tusentals supramaximala sammandragningar i bäckenbottenmusklerna under en enda behandling. På bara ett behandlingstillfälle på 28 minuter skapar Emsella 12,000 supramaximala sammandragningar och ska upprepas 6 gånger med ca 1-2 behandlingar i veckan. 

Efter behandling kan du direkt återgå till dina vardagliga aktiviteter. EMSELLA är icke-invasiv behandling som inte är baserad på värme eller kyla. Med andra ord finns inga risker för brännskador, ärrbildning eller svullnad. Det förekommer att man kan känna en lätt molande känsla, likt mensvärk dagen efter behandling.

Kvinnor och män i alla åldrar är kandidater för en Emsella-behandling. Den gemensamma nämnaren är att man önskar lösning på problem med olika typer av inkontinens, återhämtning efter förlossning eller förbättring av kvaliteten på intimlivet.

Om man har något av följande behandlingar vi inte:

  • Gravida
  • De med inopererade metallföremål
  • Svåra hjärt – och/eller lungsjukdomar
  • De med pacemaker
  • Höftprotes
  • Epilepsi
  • Kopparspiral
  • pågående cancer
  • nyopererade

Hur lång tid efter förlossning skall det gå innan man kan behandla?

Innan man påbörjar en Emsella-behandling efter förlossning är det viktigt att man först vid 8-veckorskontrollen får en undersökning genomförd av en gynekolog. Detta för att säkerställa att kroppen har återhämtat sig tillräckligt och att det inte finns några komplikationer efter förlossningen som kan påverka behandlingen. 

Fungerar emsellan även för män?

Bäckenbottenmusklerna stöttar urinblåsan, ändtarmen och prostata. När dessa muskler blir försvagade kan det leda till problem som urininkontinens, erektil dysfunktion och för tidig utlösning.

Kan man göra Emsella efter prostatektomi?

En prostatektomi resulterar ofta i inkontinens eftersom klaffarna som reglerar urinflödet tas bort tillsammans med prostatan. Många män upplever läckage under tunga träningspass eller nära slutet av dagen efter detta kirurgiska ingrepp.

Emsella-behandlingar har visat mycket lovande när det gäller att hjälpa män efter prostatektomi att återställa blåskontrollen och återfå sitt självförtroende.

Kan man göra Emsella efter hysterektomi?

Efter en hysterektomi kan även bäckenbottenmusklerna bli svaga på grund av att livmoderns stöd försvinner. Emsella är således en bra behandling efter hysterektomi.

Hur snabbt kan jag märka ett resultat?

Du kan uppleva förbättring redan efter en behandling. Resultatet kommer fortsätta förbättras under de kommande behandlingstillfällena. Det är viktigt att förstå att resultaten kan variera från person till person. Vissa patienter kan behöva ytterligare behandlingar för att bibehålla sina resultat, medan andra bara behöver enstaka ”touch-up”-behandlingar.

Hur vet jag att emsellan är säker och effektiv?

Emsella är en prisbelönt, beprövad och resultatinriktad behandling med flertalet publicererade kliniska studier, och använder den patenterade HIFEM-teknologin som stimulerar djupa bäckenbottenmuskulaturen för att återställa kontrollen. Emsella är FDA-godkänd & CE-märkt.

Ta hand om din kropp

Rekommenderade produkter efter en Emsella behandling