Cosmelan & Dermamelan

Cosmelan & Dermamelan är unika behandlingar avsedda för att utjämna hudtonen och reducera/ta bort pigmentfläckar som orsakats av melanin. Oavsett om du arbetar med Cosmelan eller Dermamelan innehåller behandlingen kraftfullt verkande ämnen som bryter ner ytskikten i huden och stimulerar cellförnyelsen. Passar alla hudtyper och etniciteter – alla som önskar en fräschare och jämnare hud.

Denna behandling påbörjas ej under vår och sommar.
Konsultation krävs innan behandling.

Cosmelan och Dermamelan arbetar med att påverka produktionen av melanin och därmed motverka pigmenteringar i ansiktet. Det är en effektiv behandling som även ger en fin lyster, jämnare hudton och förbättrad struktur. Cosmelan och Dermamelan består av en specifik formulering av aktiva syraingredienser och vitaminnäringsämnen. De innehåller inte hudblekningsmedel.

Exempel på pigmenteringar som går att behandla med Cosmelan och Dermamelan är:

  • melasma
  • åldersfläckar
  • solfläckar
  • postinflammatoriska hyperpigmenteringar (orsakade av skada, inflammation)


Cosmelan och Dermamelan fungerar på samma sätt men Dermamelan har en starkare korrigerande och reglerande verkan eftersom den innehåller högre mängder av de aktiva ingredienserna som finns i Cosmelan, därför är den avsedd för mer allvarliga pigmenteringsproblem och för en mer motståndskraftig hud.

Både Cosmelan och Dermamelan använder liknande behandlingsprotokoll som består av två huvudsteg; klinisk behandling och hemvårdsprodukter. Våra hudterapeuter kommer att bedöma din hud för att avgöra om Cosmelan eller Dermamelan är bäst lämpad för just dig samt skräddarsy behandlingsplan för dina specifika hudbehov.
Klinisk behandling tar vanligtvis 45 till 60 minuter. Proceduren börjar med rengöring och förberedelse av din hud för att eliminera överflödiga oljor följt av applicering av ett tjockt lager av Cosmelan eller Dermamelan ansiktsmask. Cosmelan/Dermamelan ansiktsmasken appliceras jämnt och över hela ansiktet, inte bara på de pigmenterade områdena, och den sitter kvar i ansiktet i 4-12 timmar beroende på din hudtyp. Av denna anledning är det bäst att applicera på morgonen. Du kommer att få instruktioner om när och hur du tar bort masken hemma, samt ges ett hemvårdskit för fortsatta depigmenteringsresultat.

Cosmelan och Dermamelan  kräver en obligatorisk konsultation för att säkerställa att behandlingen kan utföras.

Resultat kan kännas redan efter en behandling, men om ett mer långvarigt resultat önskas rekommenderas upprepade behandlingar, i regel 3-6 behandlingar (fler vid mer omfattande problem/skada) med 2-8 veckors intervall beroende på behandlingsindikation. Huden är individuell vilket avgör antalet behandlingar och det slutgiltiga resultatet. Behandlingstiden är omkring 60 min.

Produkterna som inkluderas i startkitet räcker i cirka 2 månader och behandlingsschema får du med dig hem efter din behandling. När produkterna börjar ta slut köper man som kund själv till de produkter som behövs för resterande period, totalt fyra (Dermamelan) till sex månader (Cosmelan) beroende på vilken behandling som utförs. Totalpris landar på ca 12-18000 kr för både klinikbehandling och hemmavårdsprodukter.

Vanligtvis räcker denna behandling för att helt bli av med sina fläckar, men har du haft kraftig melasma och/eller pigmentfläckar under längre period, kan du behöva upprepa behandlingen efter 6 månader.

Vi rekommenderar att man påbörjar sin Cosmelan- eller Dermamelankur på hösten så man är färdigbehandlad innan vårsolen kommer. Det är också av stor vikt att man sedan använder produkter som fortsätter reglera melaninproduktionen och man fortsätter med högt solskydd varje dag efter kuren är avslutad.

Ta hand om din hud

Rekommenderade produkter efter en behandling