Behandling med Cryopen i Stockholm/Södermalm | Kliniké

Cryopen

Det finns många olika typer av hudförändringar. Hudförändringar kan vara såväl hälsorisker som kosmetiskt missprydande. Det kan därför finnas anledning att ta bort hudförändringar av såväl medicinska som kosmetiska skäl. Vi avlägsnar endast de hudförändringar som är godartade och såldes främst av kosmetiska skäl.

Cryopen X

Vi använder oss av Cryopen X. Det är en högtrycksstråle av flytande dikväveoxid, N2O, som snabbt och effektivt fryser bort och avlägsnar godartade hudförändringar på några få sekunder. Kylan har en smärtlindrande effekt vilket gör att man inte behöver använda någon bedövning. Under behandlingen kan man känna en stickande känsla i huden som snart lägger sig. Då precisionen i högtryckstrålen är mycket god har vi möjlighet att behandla hudförändringar även i ansiktet. Vanligtvis krävs 1-3 behandlingar beroende på storlek och typ av hudförändring.

Hur en behandling går till

  • Hudområdet inspekteras
  • Kort tas för att kunna jämföra ”före- och efter”
  • Huden rengörs
  • Hudförändringen fryses bort med en Cryopen

Vilka kan behandlas

Exempel på hudförändringar som kan behandlas med Cryopen X är lentigo, fibrom, seborroiska keratoser och neavus.

Lentigo (åldersfläckar) ser ut som mörka missfärgningar på huden, vanligtvis ljusbruna eller rödbruna i nyans. Formen på fläckarna varierar. Lentigo är alltid små i början och växer med tiden, så även antalet fläckar.

Fibrom (skintags) är helt ofarliga utväxter i huden som ofta bildas i ansiktet, på halsen eller i armhålorna.

Seborroisk keratos (åldersvårta) är ofta ljusbrun, gulaktig eller mörkbrun till svart. Hudförändringen är vanligtvis platt till en början men ändras med tiden till en upphöjd, icke homogen förändring.

Neavus (födelsemärke) är brunfärgade pigmentförändringar i huden. De kan vara av olika karaktär, släta eller upphöjda.

För att vi skall vara säkra på att din hudförändring är möjlig att behandla kan vissa typer av hudförändringar kan behöva undersökas av läkare innan de behandlas. Om de är godartade avlägsnas hudförändringarna vid nästa besök. Innan behandlingarna startar är du välkommen att boka en konsultation. Då träffar du en sjuksköterska där vi tillsammans går igenom dina önskemål och kontrollerar om hudförändringen behöver ses över av läkare innan behandling påbörjas.

© 2021 Klinike AB Swedish webdesign by TopBorn